Yöremiz halk dansları ve müziği izleyen dinleyen herkesin yerinde duramadığı herkesi kıpır kıpır oynatacak ritme sahiptir.
Hemşin : Yöreye Özgü Bir Halk Oyunudur.Tulumla Veya Kavalla Oynanır.
Ahçik : Ermeni Kızı Anlamında Olduğu Söylenen, Ahçik Oyununa Adını Veren , Ermenilere Atfen Çıkartılmış Olduğu Kuvvet Kazanan Yani Ermeni Kızı Anlamına Gelen Açık Barı, Ata barı Oyununu Andırır.
Cilveloy : Genellikle Halka Yapısı Biçiminde Biçimin de Oynanan Bir Bir Kadın Oyunudur.
Koççari : Adını Bir Erkek İsminden Almıştır.Bu Kişi Çok Gezen Çok Dolanan , Yerinde Duramayan Bir Kişidir.Bölgede Genç Kızların Bir Kahramana Olan Duygu Ve Çağrısını Dile Getirir.Genç Kızların Bir Koççariya Vurulmasıyla Onu Gördükleri Zaman Beğenilmek Maksadıyla Oynadıkları Bir Oyundur.Hatta Oyunu Oynarken Kahramanı Da Aralarına Şöyle Çağırırlar "Oy Neni Koçari, Salanda Gel İçeri."
Sarı Çiçek ( Sarı Kız ) : Sarı Çiçek (Sarı Kız) Yörede Çok Yaygın Bir Oyundur. Yörede Sarı Kızın, Etkin Olması Konusunda Birçok Rivayetler Vardır. Ancak Bunlardan Biri. En Sağlıklısıdır. Yaptığımız Araştırmalara göre 1124 Senesinde Çoruh Boylarında Yerleşen Hıristiyan Kipçak Türklerini, Müslüman Yapmak Maksadıyla Mısır' Dan, Adı " Şahsen " Olan Şeyh Kuvvetleri İle Çoruh Vadisine Gelirler Orada Hakimin Sarışın Gökyüzü kadar Güzel Kızını Görünce Aşık Olur. Şahsen İle Kız Arasında Büyük Bir Aşk Başlar. Kız Müslümanlığı Kabul eder.Babası Kesinlikle Razı Olmaz.Şahsen'nın Tüm Ordusu Kılıçtan Geçirilir.Benek Hakimde Şahsenın Askerleri Tarfından Şehit Edilir.
Oyunun Bu Olaydan Kaynaklandığı Ve Sarı Kızın Nazı Ve Sonra Aşklarının Birleşmesi Arasındaki Öyküyü Temsil Ettiği Kabul Edilir.
Düz Horon : Genellikle Düğünlerde Kız Ve Erkek Tarafından Bir Dostluk Senbolü Olarak Çoğunlukla Yüz Açımı Törenlerinde Oynanır.
Üç Ayak-Ağır Bar : Yöremizde Ağırlama Bölümlerinde Bu Tür Oyunlarda Kadınlar Ve Erkekler Tarafından Karşılıklı Atma Türküleri Oynanabilmektedir.
Karabağ: Yöremizin coğrafi konumu, arazi ve iş gücünün çok zorlu şartlar içerisinde yapılması nedeni ile hayırlı işler, kız köçürme, oğlan evermelerde düğün ve nişan gibi törenler genelde iş gücünün az olduğu güz aylarına bırakılır. Ancak, "gönül ferman dinlemez "deyiminden yola çıkan bir genç oğlan bir kıza deli gibi vurulur. Kara sevdaya düşer. İş, güç, yaz, ki, bahar dinlemez;yaz aylarında aile büyüklerini kız evine elçiliğe gönderir. Fakat yukarıda bahsettiğimiz gibi tabiatı ile kız evi büyükleri,"yaylalar insin, bağlar bozulsun hele bir bakalım " gibi sebeplerle geri çevirir. Yaylaların bozulması, bağlardaki hasatın toplanması, kız hazırlığının tamamlanması, karşı dağlara kar yağmasıyla belli olurmuş. Aşık genç, her gün kalkıp dağlara kar yağmış;gencin aşırı haz duyması ve sevinci ile dağa doğru" kara bak! Karadağ " diyerek, hem oynayıp hem de bağırarak dağa doğru koşmasıyla sevincinden kaynaklanan bir aşık oyunudur.Karadağ, tema olarak Azeri kökenli olup, aynı sevinci paylaşan kızın da öyküsünü konu olarak, karşılıklı oynanan bir oyundur.Oyunu ilk kuran kişi bilinmemekte, oyun bir kız-bir erkek tarafından solo gösteri nitelikli beğenme, beğenilme sevgi ve aşk konu alır. Düğün ve özel eğlencelerde çok oynanır. Belli sayı sınırlanmadan isteyen kızlı- erkekli kalkıp oynarlar. Herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.
Üç Ayak Ağır Bar: Yurdumuzun bir çok yöresinde adımlardan ismini alan, bölgemizde de aynı isim altında bar türünde oynanan bir oyundur. Oyunun ağırlama, hoplatma, hızlanma bölümleri vardır. Oyunun üç ayak adında oynanması, üç adım kuralına bağlı olmasındandır.